İstanbul'da Trafik Karmaşası

, , No Comments
İstanbul'da artık hayat yaşanmaz bir hale gelmiş durumda, nedeni ise çok basit: Trafik! Mühendislik harikası yollarımıza bir de inanılmaz zeki sürücüler eklenince normal olarak işin içinde çıkılmaz bir hal alıyor trafik muhabbeti.

Şimdi trafik olayını bence iki ana dalda incelemek gerek; sürücüler ve yollar. Trafiğe sebep olan başka bir çok sebep olsa da en büyük sebepleri bunlar, unutmamak gereken bir diğer detay ise Cumhurbaşkanımız rahat seyahat etsin diye kapatılan 1. köprü yolu. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yolculuk yapmayı hobisi haline getirmiş beyefendiye şükranlarımı iletiyorum.


Şimdi biraz yollarımızı inceleyelim istiyorum, hani şu arada şerit sayısı artıp azalan yollarımızdan. Hiç bir uyarı levhası dahi olmadan bir anda şerit sayısı değişen yollara sanırım sadece biz sahibiz. Bu da yetmezmiş gibi takip edilemeyecek kadar silinmiş olan şerit çizgilerine de yine aynı şekilde sadece biz sahibizdir. Özellikle yağmurlu gecelerde şeritleri takip etmek imkansız hale geliyor, hoş takip etmeyi başarsanız da bir anda şerit bitebilir kendinizi bir bariyerin ucunda bulabilirsiniz.

Hesap kitap yapılmadan yani hiç mühendislik kullanmadan yapılmış olan yollarımızın bir diğer handikapı da çukur ve hendek?!?'leri diyebilirim. Bu çukurlardan kurtulabilmek için ya çok yavaşlamalısınız yada şansınıza güvenip ortalamaya çalışmalısınız. Bu ayrıntılara ek olarak hiç hesap yapılmadan zart diye otobana bağlanan bağlantı yollarından bahsetmeye bile gerek yok. İkinci Köprü yani TEM üzerindeki Çekmeköy sapağının ana yola bu kadar trafik yükü getirmesinin en büyük sebebi de bu zaten.


Sürücüler! Evet hepimiz çok zekiyiz ve çok yetenekliyiz, bu konuda hem fikir olduğumuzu söylemeliyim. Cep telefonu bence son 2 yıldır sürücülerin en büyük hobisi haline geldi. Trafiğin akış hızını uyum sağlayamayan, şeridinde duramayan, trafikte öndeki sürücü gittikten 1-2 dakika sonra gittiğinin farkına varan sürücülerin ellerine bakın, hepsinde cep telefonu göreceksiniz. Bence bu konuya acilen bir çözüm bulunmalı, gerekirse çok can acıtacak cezalar uygulanmalıdır. Bu sürücüler trafiğe sebep oldukları gibi bir de trafikteki diğer kişilerin de canlarına tehlikeye atmaktalar.


Unutmadan bir de köprüler intihar etmek isteyen ve bunu denerken trafiği kitleyen vatandaşlarımız var. Hemen haber olabildikleri ve ilgi çekebildikleri için köprüden atlamak istedikleri aşikar. Yoksa cinnet geçiren insanlar plan yapamaz, olabildiğince hızlı bir şekilde intihar etmek isterler. Bunu köprü üstüne çıkan kişi sayısı ve atlayan kişi sayısı istatistikleri ile görebilirsiniz. Olayın bir de izleyici kısmı var ki, beni asıl ilgilendiren konu bu. Her insan merak eder evet ama önünde durup izlemez değil mi? Denk geldiğinizde göreceksiniz ki arabasını stop edip izleyen sürücüler oluyor, meraklı çünkü 'atlar mı lan acaba?' kafası yüzünden bunlar hep.


Sonuç mu? Ben işime yakın bir eve taşınarak bu olayların hemen hemen hepsini çözdüm. Metro ile istediğim yere gidip gelebiliyorum. Taşındığım günden beri bildiğim tek bir şey var o da o trafikte geçen yıllarıma yanarım. Ne kadar gereksizmiş, hayat ne kadar da basitmiş aslında. Tavsiye ederim! 

0 yorum:

Yorum Gönder